#10 Videopalvelut

Nykyään videoiden, trailereiden ja musiikkivideoiden katsominen netissä on helppoa. Vuonna 2005 perustettiin Youtube, joka on antanut mahdollisuuden käyttäjille katsoa, tuoda ja jakaa videoitaan. Sivustolla voi katsoa musiikkivideoiden lisäksi, pätkiä tv-ohjelmista ja elokuvista sekä käyttäjien itse tekemiä lyhyitä sketsejä tai videopäiväkirjoja. Sivusto tarjoaa mahdollisuuden myös lisätä videopätkiä muille sivustoille ja blogeihin.

Tämän päivän tehtävänä onkin tutustua Youtube- ja Google Video -palveluihin. Vuonna 2006 Google osti Youtuben, mutta tämä ei vaikuttanut Youtuben imagoon tai nimeen mitenkään, mutta nyt Youtuben videot löytyvät helpommin Googlen haulla. Tämän lisäksi Googlella on oma videopalvelunsa, jossa käyttäjät voivat myöskin katsoa, tuoda ja jakaa videoita, mutta myös ladata niitä omalle koneelleen helpommin kuin Youtubessa, jossa jouduttaisiin turvautumaan kolmannen osapuolen sovelluksiin. Nyt kun sinulla on Blogger tili (johon siis kirjauduit google-tunnuksillasi), on sinulla myös mahdollisuus tuoda Google Video-palveluun videoita omalta koneeltasi. Kaikki Googlen palvelut ovat myöskin käytössäsi tämän saman tunnuksen kanssa. Palvelut kysyvät sinulta vain muutaman lisäkysymyksen, kun päätät aloittaa näiden palveluiden käytön.

EROT PALVELUIDEN VÄLILLÄ
Mitä eroja sitten Googlen ja Youtuben välillä on? Ensinnäkin, Google Video ei ole aivan niin yhteisöllinen kuin Youtube. Youtubessa voi luoda yhteisöjä, keskustella muiden käyttäjien videoista kommenteilla, luoda oman profiilin sekä lisätä käyttäjiä ystäviin tai seurata heidän videoita (eli saada ilmoitus aina kun he lisäävät uuden videon).
Google Video tarjoaa vain mahdollisuuden lisätä videoita ja katsoa niitä. Kommentointi onnistuu sekä arvosanan anto, aivan samoin kuin Youtubessa. Google Video antaa sinulle mahdollisuuden ladata videon omalle koneellesi nappia painamalla, jolloin voit katsoa videon ilman, että olet yhteydessä nettiin. Googlen videot ovat myös alkuaan isommalla ruudulla, kuin Youtubessa, mutta kummatkin antavat kyllä mahdollisuuden katsoa videot koko ruutua hyväksi käyttäen. On siis melkeinpä makuasia, kumpaa palvelua mieluummin käyttää. Hyvin mahdollisesti, samat videot löytyy niin Google Videosta kuin Youtubesta, lukuunottamatta Youtuben käyttäjien videopäiväkirjoja.

PÄIVÄN TEHTÄVÄ:
  1. Tutustu videopalveluihin, etsi mielenkiintoisia videoita.
  2. Kirjoita teksti, jossa kerrot mitä mieltä olet sivustoista ja kerro myös lyhyesti mitä videoita löysit.
paluu

Ei kommentteja: