#6 Kuvien muokkaaminen

Kun olet ottanut kuvia tai skannannut niitä koneellesi, on aika tarkistaa ovatko kuvat julkaisukunnossa. Monet tahtovat rajata kuvia, muuttaa niiden värimaailmaa tai tehdä muuta muutoksia. Tämä onnistuu melkeinpä millä tahansa kuvankäsittelyohjelmalla, mutta tässä tehtävässä käymme läpi Picasa nimistä ohjelmaa, joka löytyy melkein kaikilta kirjaston koneilta.

  1. Avaa Picasa, ohjelma etsii koneesi kaikki kuvat esille ja lajittelee ne. (katso kuva 1)
  2. Valitse haluamasi kuva ja kaksoisklikkaa kuvaa. Nyt avautuu muokkausikkuna. (katso kuva 2)
  3. Voit tehdä joko perusmuutoksia (rajausta, punasilmäisyyden poistoa jne), sävy muutoksia tai lisätä erilaisia tehosteita. Kaikki löytyvät sivupalkista (katso kuva 3)
  4. Esimerkiksi jos menet tehosteet välilehdelle ja valitset haluamasi tehosteen, aukeaa erillinen välilehti, jossa voit tehosteen sävyä säätää. Jos valitsit väärän tehosteen, voit Peruuta nappia painamalla palata takaisin, muutokset taas hyväksyt Hyväksy napilla. (katso kuva 4)
  5. Kun sitten olet saanut tehtyä halutut muutokset, muista tallentaa!
  6. Kun palaat perusnäkymään (kuva 1), huomaat alareunassa palkin, jossa on nappuloita kuten Tulosta, Webalbumi ja Sähköposti. (katso kuva 5) Täältä pääset viemään kuvan suoraan Picasan verkkoalbumeihin (käsitellään tehtävässä 7) tai tulostaa kuvan. Enemmän julkaisemisesta puhutaan tehtävässä 7.

paluu

Ei kommentteja: