#17 Nettipelaaminen

Internetissä ja tietokoneella on paljon erilaisia aktiviteettejä ja monet hankkivatkin koneen pelaamista varten. Normaalisti koneiden mukana tulevat Pasianssi, Miinaharava ja muita pieniä pelejä. Kaupat tarjoavat koneille erilaisia pelejä asennettavaksi, mutta jos pelaamiseen ei tahdo tuhlata rahaa eikä oikein ole kiinnostusta kuin ajantappamiseen, voi kokeilla ilmaiseksi netistä löytyviä pelejä. Eikä niiden käyttö vaadi koneelta yleensä kuin ajallaan olevan Flash Playerin.

Tälläisiä pelejä sanotaan Flash-peleiksi ja niitä on aiheeltaan ja sisällöltään laidasta laitaan. Niitä löydät googlettamalla flash-games tai sitten kokeilet muutamaa tässä mainittua sivustoa, joilla on lukuisia pelejä eri kategorioissa.
Pelit avautuvat kuvaa klikkaamalla ja pelaaminen yleensä tapahtuu joko nuolinäppäimillä ja muutamalla kirjaimella tai sitten hiirtä klikkailemalla. Kannattaa lukea ohjeet peleistä ennen pelaamista.

HABBO HOTEL
Jos flash pelit eivät kiinnosta, netistä löytyy myös muita ajanviete pelejä kuten esimerkiksi Habbo Hotel, joka on Suomesta lähtöisin oleva hauska virtuaalimaailma, jossa luodaan hahmo ja sukelletaan hotellin maailmaan. Pelaaminen itsessään on pelkkää juttelemista muiden ihmisten kanssa ja hotellissa kiertelyä. Se on ilmaista, mutta jos tahtoo luoda oman huoneen ja sisustaa sen mieleisekseen, ostaa uusia vaatteita ja lattiapohjia tai poletteja erilaisiin minipeleihin, tulee ostaa hotellin rahayksikköä, kolikkoja, joita saa hankittua tekstiviesteillä, pankkien verkkomaksuilla, luottokorteilla tai erikseen myytävillä Habbo-seteleillä. Lisäksi voi liittyä Habbo Clubiin, joka toimii kuukausimaksulla.
Huomioitavaa Habbo Hotellissa on se, että Habbo on auki vain aamu kuudesta ilta kahteentoista säästösyistä. Hotelli toimii myös muissa maissa omilla palvelimillaan.

RUNESCAPE
Monet nuoret miehen alut ovat löytäneet tämän massiivi moninpelin omakseen. 9 miljoonaa pelaajaa kuukaudessa pelaa peliä ilmaiseksi sekä maksaneita jäseniä on melkein miljoonan verran. Pelissä ei varsinaisesti ole mitään tavoitetta tai maalia vaan siinä suoritetaan pienempiä tehtäviä ja parannetaan oman hahmon ominaisuuksia. Uudet pelaajat aloittavat pelin pienellä saarella, jossa opetetaan pelin kontrollit. Hahmon liikuttelu tapahtuu hiirtä klikkailemalla. Enemmän tietoa pelistä löytyy Wikipedian sivulta tai RuneWikistä, Wikipedian kaltaisesta sivusta, joka on tarkoitettu vain Runescapen tiedoille.

WOLRD OF WARCRAFT
Jos hotellichattiohjelma tai runescape eivät iske, löytyy netistä myös lyhyitä kokeiluversioita ihan kaupasta ostettavista peleistä. Yksi suurimmista internet moninpeleistä on WoW (World of Warcraft), jota käyttää yli 9 miljoonaa käyttäjää. Peli on kuukausimaksullinen, eli jos tahdot pelata tässä kuussa, ostat peliaikaa. Jos ensi kuussa ei ole aikaa, ei tarvitse ostaa peliaikaa sille kuukaudelle. Peliaikaa voi ostaa niin luottokortilla tai kaupasta löytyvillä Game Card -korteilla. Onneksi WoWista on myös lyhyt 10 päivän kokeiluversio, jossa asennat netistä ladatun pelin koneellesi ja luot hahmon itsellesi. Tässä versiossa sinulla on kuitenkin rajoitettu kokemuspistemäärä eli et pysty kymmenessä päivässä saamaan hahmosi suurimmalle tasolle eli levelille. Jos kuitenkin tahdot jatkaa pelaamista, pystyt vaihtamaan testitilisi kokonaiseksitiliksi maksamalla kuukausimaksun. Tällöin voit jatkaa hahmosi kehittämistä sekä luoda uusia hahmoja.

Pelissä on niin paljon eri ominaisuuksia, että sen oppimiseksi vaaditaan paljon pelaamista tai pelioppaisiin tutustumista. Jos tahdot tutustua WoW:n maailmaan tarkemmin, kannattaa ensin lukaista Wikipedian WoW-artikkeli ja käydä tutustumassa Europan WoW-sivustoon. Pelin kokeiluversion voi ladata tästä osoitteesta. Sivulta löytyy myös aikuisille tarkoitettu nurkka, jossa kerrotaan hieman tietoa WoW:n pelaamisesta ja peliajan rajaamisesta lapsilukkojärjestelmällä.

PÄIVÄN TEHTÄVÄ:
  1. Tutustu peleihin ja kirjoita blogiisi pelaatko jotain tai pelaavatko lapsesi tai tuttavasi jotain pelejä. Mitä mieltä pelaamisesta olet ylipäätänsä?
  2. Kokeile ainakin kahta flashpeliä ja lisää blogiisi linkit ja kuvaukset pelistä. Suosittele jotakin peliä muille.
Vapaaehtoinen tehtävä:
  1. Lataa WoW:n kokeiluveriso koneellesi ja luo itsellesi pelihahmo
  2. Pelaa WoW:ia kymmenen päivää (tai vain yhden, kaksi.. tajuatte..) ja kirjoita blogiisi kokemuksistasi WoW:n maailmassa.


paluu

Ei kommentteja: