#11.2 Omaa videota nettiin

(Tämä tehtävä on vapaaehtoinen)

Tilin luonti Youtubeen
  1. Koska Youtubekin on nykyään Googlen omistama, voit luoda tilin käyttämällä Google tunnuksiasi. (katso kuva 1, Login With Your Google Account)
tai
  1. Täyttää Sign up napin takaa löytyvä lomake (katso kuva 1)
  2. Sähköpostiin tulee tilin aktivoimissähköposti ennen kuin pääset käyttämään tiliä.
Kun sitten olet luonut tilin, voit My Account:n kautta säätää asetuksia (katso kuva 2) ja luoda profiilistasi oman näköisesi. Sitä kautta pääset myös esimerkiksi näkemään yhdellä vilkaisulla tilastot videoistasi ja miten paljon katsojamääriä olet saanut kerättyä.

Kaikki tärkeät pikanäppäimet löydät sivun yläreunasta (katso kuva 3). Esimerkiksi Upload nappi vie sinut lataamaan sivustolle uuden videon tietokoneeltasi.

Videon lataaminen sivustolle
Tapahtuu helposti Upload nappia painamalla. Tämän jälkeen avautuu kaksi vaiheinen lomake, jossa ensin kirjaat videon tiedot ylös, valitset videon kategorian ja kirjoitat tagit videoosi (katso kuva 4). Toisessa vaiheessa sinun tulee päättää tahdotko ladata videon koneeltasi vai käyttää Quick Capture -ominaisuutta, jolloin sinulla ei vielä tarvitse olla videota valmiina, vaan sivusto kuvaa sinun videosi käyttäen webkameraasi (voit käyttää tätä ominaisuutta siis vain jos sinulla on webkamera kytkettynä koneeseesi).

  • Normaali lataaminen:
    1. Paina Upload a video... -nappia
    2. Paina Browse ja valitse video koneeltasi. Tämän jälkeen paina Upload Video ja videosi latautuu sivustolle. (katso kuva 5)
  • Quick Capture:
    1. Paina Quick Capture -nappia
    2. Aukeaa webkamerasi näkymä (katso kuva 6) ja selaimesi kysyy sallitko sivuston saavan yhteyden webkameraasi. Vastaa Allow.
    3. Kun tahdot aloittaa kuvaamisen, paina Record. Kun tahdot lopettaa kuvaamisen (eli toisin sanoen video on valmis), paina Stop. Video latautuu nyt sivustolle siinä muodossa kuin sen kuvasit.
Videon kuvaaminen:
Voit kuvata videon joko käyttämällä ihan oikeaa videokameraa, kamerakännykkää, webkameraa tai digikameraa, jossa on videokuvaus-ominaisuus. Tutustu kamerasi käyttöohjeisiin parhaimman kuvaustuloksen saavuttamiseksi.

PÄIVÄN TEHTÄVÄ:
  1. Luo tili Youtubeen
  2. Kuvaa lyhyt esittelyvideo itsestäsi
  3. Lataa video Youtubeen
  4. Tee teksti videokuvaamisesta, johon liität videon.

paluu

Ei kommentteja: