#12 Videotykki

(Ohjeessa on käytetty esimerkkinä kirjaston omaa videotykkiä. Jos malli on eri, liitäntäkohdat ja nappien paikat voivat vaihdella, mutta sama idea on kaikissa)

Videotykki kiinnitetään tietokoneeseen näytön johdon tilalle ja näytön johto kiinnitetään videotykkiin RGB OUT kohtaan (katso kuva 1, sinisen johdon alle). Videotykin oma johto on jo valmiiksi RGB IN kohdassa. Liitin on sininen (katso kuva 2) kummastakin päästä ja näyttää samalta kuin tietokoneen näytön johto. Tietokoneen on hyvä olla kiinni silloin kun liitäntää tehdään. Näin vältetään oikosulut.

Läppärissä riittää, että liität videotykin sinisen johdon läppärin takana olevaan liittimeen (samanlainen kuin pöytäkoneessa).

Liitä videotykin virtajohto pistokkeeseen. Videotykissä on oikealla sivulla virtakytkin, josta virrat lähtevät käyntiin. Tämän jälkeen kun painat Stand By (katso kuva 3) -nappulaa, videotykki lähtee etsimään kuvaa. Huomioi, että linssin suojus on otettu pois linssin edestä.

Nyt sinulla pitäisi näkyä seinällä työpöytäsi kuva. Jos kaikki on onnistunut oikein myös näytölläsi näkyy sama työpöydän kuva.


PÄIVÄN TEHTÄVÄ:
  1. Kokeile kuinka videotykki kiinnitetään koneeseen ja työpöytä saadaan näkymään valkokankaalle. (Pöytäkone/läppäri)
  2. Kirjoita teksti, jossa kerrot missä yhteydessä olet joutunut käyttämään videotykkiä tai jos et ole käyttänyt vielä, kerro missä tilanteissa voisit hyödyntää videotykkiä. Kerro myös miten kontaktitunti meni.

paluu

Ei kommentteja: