#5.2 Skannerin käyttö

(Tämä on vapaaehtoinen tehtävä tai tällä voit korvata Tehtävän #5)

Monella ei ole käytössään digikameraa, tai pitää enemmän käsinkosketeltavista kuvista. Nämäkin kuvat pystyy siirtämään koneelle skanneria apunakäyttäen. Jos itsellä ei ole skanneria, on kirjaston Mikromuikussa tai Opinpesässä kummassakin skannerit, joita voi käyttää. Tutustu skannausohjeisiin, jotka löytyvät koneiden päältä ja tallenna kuvat muistitikullesi.

Huomioitavaa skannatessa:
  • Aseta kuvat skannerin lasilevylle. Voit laittaa myös useampia kuvia yhtäaikaa, esikatselussa voit sitten rajata kuvat skannautumaan oikein.
  • Valitse ohjelman (Picasa tai PainShop Pro) skannausruudulta esikatselu (Preview) niin näet miten päin kuvat esimerkiksi ovat lasilevyllä näyttöön nähden. Voit tässä vaiheessa rajata kuvia valitsemalla vain esimerkiksi kuvasta henkilön kasvot.
  • Kuvien kokoa kannattaa muuttaa jo skannausvaiheessa vaihtamalla kuvanresoluutiota pienemmäksi. Näin vältyt jättikokoisilta kuvilta ja niiden pienentämiseltä jälkikäteen.

PÄIVÄN TEHTÄVÄ:
  1. Skannaa yksi vanha paperikuva
  2. Tee blogiteksti ja kerro kuvan taustaa, milloin otettu, missä otettu, mikä oli tilanne. Kirjoita myös oma mielipiteesi digikameroiden ja tavallisten kameroiden käytöstä. Kumpaa sinä suosit ja miksi?
paluu

Ei kommentteja: