#9.2 Liity nettiyhteisöön

(Tämä tehtävä on vapaaehtoinen)

Facebook

Facebookiin rekisteröityminen on helppoa. Tarvitset vain sähköposti osoitteen (esimerkiksi työpaikan).
  1. Klikkaa Facebookin kotisivuilla Sign Up painiketta.
  2. Esille tulee lomake, johon täytät tiedot itsestäsi. (katso kuva 1)
  3. Saat sähköpostiisi vahvistuksen rekisteröitymisestä.
  4. Voit alkaa käyttää Facebookia. Heti ensimmäiseksi voit lähettää kutsut ystävillesi liittymään Facebookkiin, koska palvelun käyttäminen yksin on ankeaa. Voit myös etsiä ystäviäsi nimellä ja lisätä heidät ystäviksi sitä kautta.

Irc-Galleria
Irc-Galleriaan rekisteröityminen on helppoa. Tarvitset vain luotettavan sähköpostiosoitteen (esimerkiksi työpaikan) sekä valokuvan itsestäsi.
  1. Klikkaa Irc-Gallerian kotisivulla Rekisteröidy painiketta (sivun yläreunan palkissa)
  2. Esille tulee lomake, johon täytät tiedot itsestäsi. (katso kuva 2)
  3. Ohjeita seuraamalla pääset vahvistamaan rekisteröitymisesi.
    • "Rekisteröityminen on maksutonta, mikäli sinulla on ns. luotettava sähköpostiosoite. Tällaiseksi luemme pääsääntöisesti esim. koulujen ja työpaikkojen osoitteet. Mikäli käytät esim. jotakin ilmaissähköpostia, voit vahvistaa tunnuksesi tekstiviestillä (1,40 €). Käyttämällä tekstiviestivahvistusta pääset käyttämään palvelua välittömästi rekisteröitymisen jälkeen. Saat tarkemmat vahvistusohjeet myöhemmin." [otettu suoraan irc-gallerian rekisteröitymisohjeista]
  4. Kun olet luonut tunnukset on aika lisätä kuva palveluun. Oletuskuvaksi kelpaa sellainen kuva, jossa näkyy selvästi käyttäjän kuva ja hän on tunnistettavissa siitä. Eli kuvat autoista tai julkkiksista eivät ole sopivia kuvia oletuskuviksi ellei tietysti sinua itseäsi näy kuvassa myös. Varmista myös, että sinulla on lupa käyttää kuvia.
  5. Lopuksi ylläpito vielä hyväksyy tunnukset, jonka jälkeen olet valmis käyttämään Irc-Galleriaa. Muista kuitenkin netin kultainen sääntö:
      • Jos laitat kuvia nettiin, voit kyllä poistaa ne, mutta se ei tarkoita että ne häviäisivät netistä täydellisesti, koska kuka tahansa voi kopioida kuvat ja muokata/julkaista ne muualla. Sen takia on hyvä pitää mielessä, että julkaisee vain kuvia, jotka ovat hyvänmaun mukaisia ja asiallisia.

PÄIVÄN TEHTÄVÄ:
  1. Luo tili joko Facebookiin tai Irc-Galleriaan ellei sinulla ole jo. Voit tietysti kokeilla molempiakin
  2. Kirjoita lyhyt teksti, jossa kerrot miltä palvelu vaikuttaa ja oliko sinulla ongelmia jonkin asian suhteen. Voit myös linkittää profiilisi blogiisi, jotta muut pääsevät näkemään mitä olet tehnyt.

paluu

2 kommenttia:

Diivailija kirjoitti...

Moi,

Facebook vaikutti hyvältä ylimääräisen ajan tuhlauspaikalta. Saattapa joillekkin olla tarpeellinen yhteydenpitoväline? Meikäläistä ei sytyttänyt. Eihän tuonne meinannut päästä edes kirjautumaan (hih hih).

Anonyymi kirjoitti...

Irc galleria täyttä ?*^,/ Facebook /,,/